Selecteer een pagina

Vegan Stroganoff met rijst

Ingrediënten voor 4 personen:

400 gram witte rijst
120 gram Saheli – Soja (groot)
2 eetlepels bloem
peper en zout
1 eetlepel zachte paprikapoeder
50 gram plantaardige boter
250 gram champignons (in schijfjes)
4 uien (fijngesnipperd)
1 eetlepel geconcentreerde tomatenpuree
water
1 groentebouillonblokje

Bereidingswijze:

1. Doe de rijst in de pan en giet daarna koud water in de pan (ongeveer een vingerdikte hoger dan de hoogte van de rijst). Vervolgens zet je de pan met koud water en rijst op hoog vuur en wacht je tot het water kookt. Zet de rijst zodra het kookt direct op het laagste vuurstandje en laat het 10 minuten op dit lage vuur staan. Nadat de 10 minuten over zijn, zet je het vuur uit en laat je de rijst nog even minimaal tien minuten zo staan, met de deksel op de pan.
2. Voeg kokend water toe aan de soja en laat dit 10 minuten intrekken.
3. Meng de bloem met de paprikapoeder en meng hierdoor de sojabrokjes.
4. Verhit de boter (tot deze een lichtbruine kleur heeft) in een braadpan en roerbak hierin de soja 10 minuten.
5. Schep de soja uit de braadpan en houd deze even apart.
6. Doe de uien in de braadpan en fruit deze 5 min. Doe de champignons erbij en roerbak nog 5 minuten.
7. Doe de soja terug in de braadpan en overgiet met 1 glas water + tomatenpuree + 1 verkruimeld groentebouillonblokje. Breng verder op smaak met peper. Meng alles goed en laat de Vegan Stroganoff 15 minuten stoven op een zacht vuurtje.
8. Dien de Vegan Stroganoff op met rijst en eet smakelijk!