Selecteer een pagina

Vegan spaghetti

Ingrediënten voor 4 personen:

400 gr spaghetti
120 gram Saheli – Soja (groot)
2 eetlepels bloem
peper en zout
1 eetlepel zachte paprikapoeder
50 gram plantaardige boter
250 gram champignons (in schijfjes)
4 uien (fijngesnipperd)
1 eetlepel geconcentreerde tomatenpuree
water
1 groentebouillonblokje

Bereidingswijze:

1. Doe de Saheli – Soja in een schaaltje, voeg kokend water toe en laat dit 10 minuten intrekken.
2. Kook ondertussen de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen van de verpakking.
3. Verwarm boter of een flinke scheut olijfolie in een wok of diepe pan.
4. voeg nu de gesneden uien toe en laat het ongeveer 5 minuten bakken. Roer regelmatig door.
5. Voeg nu de soja, peper en zout toe en rul tot de soja goudbruin is.
6. Doe de paprika en de champignons ook in de pan en roer het goed door elkaar.
7. Voeg de blikken tomatenblokjes toe en roer alles weer goed door elkaar.
8. Voeg water toe aan de Italiaanse kruiden en doe dit vervolgens in de pan.
9. Zet het vuur laag en laat de saus minstens 15 minuten pruttelen. Hoe langer hoe smaakvoller! Als de saus te ‘droog’ wordt, voeg je een scheutje water toe.
8. eet smakelijk!