Selecteer een pagina

Saté spiesjes

Ingrediënten voor 2 personen:

‏1 ui (gesneden)
60 gram Saheli – Soja (rundvleessmaak)
‏1 eetlepel Italiaanse kruiden
‏2 teentjes knoflook (fijn gesneden)
een scheutje olie olijfolie
een bakje satésaus
1 theelepel sesamzaad
‏*Indien gewenst, extra kruiden naar wens

Bereidingswijze:

1. Voeg een half glas kokend water toe aan de soja en laat dit 10 minuten intrekken. (niet zeven)
2. Doe de ui, knoflook, olijfolie en Italiaanse kruiden in een bak en meng dit goed.
3. Voeg indien gewenst overige kruiden toe.
4. Voeg de soja (inclusief het overgebleven water) toe aan het mengsel.
5. Goed mengen en laat vervolgens het mengsel minimaal 2 uur staan.
6. Prik de soja op de spiesjes en laat het een minuut op vuur staan.
7. Verdeel de spiesjes over 2 borden en giet er warme satésaus over. Strooi er wat sesamzaadjes overheen en serveer het met aardappelen.
8. Eet smakelijk!