Selecteer een pagina

Saheli burger

Ingrediënten voor 2 personen:

soja saus
60 gram Saheli – Soja (gehakt)
bloem
zout en peper
paprikapoeder (indien gewenst)
zonnebloemolie
lijnzaad
1 ui
2 teentjes knoflook

Bereidingswijze:

1. Voeg wat koud water toe aan de soja en laat dit 5 minuten intrekken.
2. Doe er een paar scheutjes soja saus bij.
3. Doe er vervolgens een geraspte ui, twee teentjes knoflook en 2 eetlepels meel bij.
4. Meng 1 eetlepel lijnzaad met 2 eetlepels warm water en laat dit 10 minuten staan. Voeg dit vervolgens toe aan het deeg met wat peper en zout. (En indien gewenst andere kruiden naar smaak.)
5. Nu het deeg goed kneden.
6. Rol het deeg in balletjes en druk de balletjes een beetje plat.
7. Bak het in een pan met een scheutje olie. (Bak een paar minuten per kant zodat ze lekker krokant worden.)
8. Laat de burgers afkoelen en eet smakelijk.