Selecteer een pagina

Perzisch gerecht – rijst met linzen

Ingrediënten voor 4 personen:

200 gram basmati rijst
60 gram Saheli – Soja (gehakt)
2 eetlepels plantaardige boter
zout en peper
soja saus
bruine suiker
35 gram gebroken walnoten
4 eetlepels rozijnen
1 blikje linzen (400 gram) uitgelekt
1 grote ui
1 kruiden maggi blokje
1 theelepel gemalen kurkuma

Bereidingswijze:

1.Doe de rijst in een pan met een halve liter water, voeg het maggi blokje, zout en kurkuma toe en laat het 15 minuten zachtjes gaar koken. Net zolang tot het rijst net niet helemaal droog gekookt is.
2. Laat de boter smelten in een wok pan. Voeg vervolgens de rozijnen toe en bak ze tot ze ietsjes bruin zijn.
3. Voeg nu de rijst en de linzen toe en roer het goed door elkaar. Laat nu de rijst 10 minuten staan en schep het af en toe goed om.
4. Voeg wat warm water toe aan de soja en laat dit 5 minuten intrekken. Vervolgens afzeven.
5. Verwarm boter of een flinke scheut olie in een diepe pan.
6. Voeg nu de gesneden ui toe en laat het ongeveer 5 minuten bakken. Roer regelmatig door.
7. Voeg nu de soja, peper en zout toe en rul tot de soja goudbruin is.
8. Voeg nu een scheutje soja saus en een eetlepel bruine suiker toe en roer het goed door elkaar.