Selecteer een pagina

Gevulde rijstpapier

Ingrediënten voor 8 stuks:

8 vellen rijstpapier
60 gram Saheli – Sojabrokjes (gehakt)
150 gram rijstnoedels (geweekt in water)
peper en zout
1/4 komkommer (gesneden in dunne reepjes)
1 wortel (geschrapt en in dunne reepjes gesneden)
handvol taugé
4 uien (fijngesnipperd)
halve rode paprika
2 eetlepels verse munt
2 lente – uitjes (gesneden in dunne reepjes)

Dipsaus:
1 theelepel suiker
1 theelepel limoensap
1 eetlepel sojasaus
2 eetlepel water
1 teentje knoflook
1/2 rode peper (fijngesneden)

Bereidingswijze:

1. Meng de sojasaus, limoensap, knoflook, suiker en rode peper door elkaar.
2. Voeg kokend water toe aan de soja en laat dit 10 minuten intrekken.
3. Verwarm een scheut olijfolie in een pan en voeg de soja, peper en zout toe. Rul tot de soja goudbruin is.
4. Voeg de noedels toe en roer het goed door elkaar.
5. Zet het vuur uit en laat het afkoelen.
6. Leg alle groente en kruiden op een schaal.
7. Neem een platte schaal met warm water en laat de rijstvellen 10 weken wellen tot ze zacht zijn. (niet te zacht)
8. Leg de vulling op het rijstpapier en vouw het rijstpapier.