Selecteer een pagina

Gevuld broodje met gehakt

Ingrediënten voor 4 stuks:

4 afbak broodjes naar keuze
120 gram Saheli – Soja (rundvleessmaak)
50 gram zongedroogde tomaat
peper en zout
1 tomaat
50 gram plantaardige of roomboter
1 groene paprika
1 ui (fijngesnipperd)
1 lente ui
2 teentjes knoflook
1 eetlepel pijnboom pitjes

Extra benodigdheden: bakpapier

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Voeg kokend water toe aan de soja en laat dit 10 minuten intrekken.
3. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
4. Snijd de paprika, tomaat en ui in kleine stukjes en hak de knoflook fijn.
5. Smelt de boter in een pan en verwarm hierin de Saheli – Soja.
6. Voeg de ui, zongedroogde tomaat, paprika, knoflook en tomaat toe en roebak 2 minuten.
7. Zet het vuur uit en kruid met peper en zout.
8. Hol de broodjes uit en verdeel het gehaktmengsel over de broodje en druk het vervolgens met een lepel aan.

9. Bak de broodjes 10 tot 14 minuten in de oven op 180 graden.
10. Eet smakelijk!