Curry la Saheli met rijst

Ingrediënten voor 4 personen:

rijst
120 gram Saheli – Soja (groot)
5 eetlepels olijfolie
gele curry
1 rode ui
1 teentje knoflook
zeezout en fijngemalen zwarte peper
400ml kokosmelk
2 eetlepels maiszetmeel
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel kurkuma
2 grote tomaten

Bereidingswijze:

1. Breng 250 ml water aan de kook. Doe de soja in het water en laat het 5 minuten intrekken. Giet vervolgens de soja af.
2. Meng de soja met wat kruiden zoals paprika poeder, knoflook, ui, zout, peper en curry poeder.
3. Verhit olie in een pan en bak de soja tot het licht bruin en knapperig is. Hou de soja nog even (apart) in de pan.
4. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5. Snij ondertussen de knoflook en ui (klein).
6. Verwarm de olijfolie en roerbak de ui en de knoflook tot ze mooi lichtbruin en zacht zijn. Breng op smaak met zout en peper.
7. Mix de ui, knoflook, kokosmelk,maizena, chillipoeder, gele curry, gemberpoeder en kurkuma tot een gladde massa. Breng indien gewenst, het geheel nog meer op smaak met zout en peper.
8. Doe het geheel in een hoge pan. Voeg de gebakken soja en tomatenblokjes toe en kook dit zachtjes onder een gesloten deksel voor 15 minuten.

9. Serveer de curry met de rijst en eet smakelijk!