Selecteer een pagina

Chili sin carne

Ingrediënten voor 2 personen:

1 paprika
60 gram Saheli – Soja (gehakt)
200 gram tomaten uit blik
peper en zout
1 theelepel kurkuma
1 theelepel Italiaanse kruiden
150 gram witte rijst
100 gram kidneybonen uit blik
1 ui (fijngesnipperd)
50 gram zongedroogde tomaat
2 teentjes knoflook
zonnebloemolie

Bereidingswijze:

1. Doe de rijst in de pan en giet daarna koud water in de pan (ongeveer een vingerdikte hoger dan de hoogte van de rijst). Vervolgens zet je de pan met koud water en rijst op hoog vuur en wacht je tot het water kookt. Zet de rijst zodra het kookt direct op het laagste vuurstandje en laat het 10 minuten op dit lage vuur staan. Nadat de 10 minuten over zijn, zet je het vuur uit en laat je de rijst nog even minimaal tien minuten zo staan, met de deksel op de pan.
2. Doe de Saheli – Sojabrokjes in een schaaltje, voeg kokend water toe en laat dit 10 minuten intrekken.
3. Hak de ui en de knoflook fijn en fruit deze in een pan met een scheutje olie.
4. Voeg de soja toe en bak het rul.
5. Voeg kurkuma, Italiaanse kruiden, zout en peper toe.
6. Voeg de gesneden paprika en zongedroogde tomaat toe.
7. Giet de kidneybonen af en voeg deze toe in de pan.
8. Voeg de blokjes tomaat toe.
9. Zet het vuur laag en laat de saus minstens 10 minuten pruttelen.
10. Proef of het mengsel op smaak is en voeg eventueel nog wat extra kruiden toe.
11. Serveer de Chili sin carne met rijst en eet smakelijk!